vrijdag 22 maart 2013

Nieuws van Quantum!


Quantum introduceert de Omicron serie, welke bestaat uit 2 types, namelijk de Omicron 3 en 4.
De Omicron 3 is een continu 'auto tracking' LED lichtbron, maar kan ook als TTL LED flitser gebruikt worden. De Omicron 4 is een LED video ring light en is speciaal ontwikkeld om mee te filmen.

De Omicron 3 werkt als een TTL flitser wanneer de co-pilot wordt gebruikt; deze is er voor Canon (QF91C) en voor Nikon (QF91N) en zeer binnenkort ook voor Panasonic/Olympus camera's.


De Omicron serie is uitgerust met een "chromatically corrected" serie LED's welke zorgen voor een correcte weergave van de kleuren. Witte LED's hebben 'gaten' in het kleurspectrum in vergelijking met traditioneel of natuurlijk licht, zodat bepaalde kleuren te donker worden weergegeven.
Quantum heeft een mix van LED's gebruikt met als eindresultaat een kleurtemperatuur van 5600K.


De Omicron 3 is populair voor mode, fashion and glamour fotografie, omdat ze de schaduwen verzachten en voor een subtiel invullicht zorgen. Maar ook voor macrofotografie is de ringflitser zeer geschikt, omdat het een scherpere beeldindruk geeft door een toevoeging van contrast met weinig tot geen schaduwen.


De Omicron 4 is een Professional LED Video Light welke variabel in te stellen is qua kleurtemperatuur  van 2500-6500K.
Op het display van de Omicron zijn een aantal functies af te lezen of in te stellen, zoals kleurtemperatuur, intensiteit van het vermogen (0-100%) en de pre-sets.
Met een pre-set kunt u een bepaalde kleurtemperatuur en vermogen opslaan, zodat deze later zeer snel op te vragen en te gebruiken is. Daarnaast is de Omicron 4 flicker free.


Een ander sterk punt is, dat deze Omicron over een auto sensor beschikt, die ervoor zorgt dat als je dichterbij het onderwerp komt met filmen, dat de lichtintensiteit automatisch gedimd wordt.
En ook speciaal voor de filmers heeft Quantum ook een adapter (OM42) gemaakt voor het gebruik van de Omicron in combinatie met video-rigs.
En Quantum heeft een kabel OM41gemaakt, zodat de Omicron ook gebruikt kan worden in combinatie met V-mount accu's.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten